Integrale hypnotherapie

Hypnotherapie heeft niets te maken met tv-programma’s waarin mensen worden gehypnotiseerd en de wil van de hypnotiseur krijgen opgelegd om dingen te doen die ze mogelijk helemaal niet willen en waar ze later ook niets meer vanaf weten!!

In de therapie wordt gewerkt met een vorm van trance, waarbij de cliënt altijd zelf aan het stuur staat, weet wat er gebeurt en ook weet waar hij/zij op dat moment aanwezig is.

Eigenlijk is het een vorm van dubbel bewustzijn, waarbij de focus gericht wordt op het onderbewuste voelen en ervaren, waarbij het denken en de omgeving naar de achtergrond verschuift.

Je kent dat zelf ongetwijfeld op vele manieren: je bent helemaal verzonken in een film, maar je weet toch nog wel dat je op de bank in de kamer zit; tijdens een busrit dwaal je helemaal af naar andere plaatsen en gebeurtenissen, maar je weet toch nog wel dat je in de bus zit, ook al schrik je er soms plotseling van dat je al een stuk verder bent, dan je dacht.

Via bijvoorbeeld een ontspanningsoefening ga je met je aandacht steeds meer naar binnen toe.

Op deze manier maak je contact met alles wat er in je leeft, oude herinneringen, gevoelens, gedachten, overtuigingen, vroegere gebeurtenissen waar je je misschien helemaal niet bewust van bent in het dagelijks leven, maar die wel verband houden met je klachten.

Juist omdat je je er vaak niet bewust van bent, lukt het je niet om het zelf op te lossen.

Door contact te maken met die diepere lagen, opgeslagen vanuit ervaringen uit het verleden (dit noemen we regressie) kunnen ladingen alsnog worden verwerkt, waardoor je leven vrij wordt van deze obstakels. Een nieuw begin!

Het wordt integrale hypnotherapie genoemd, omdat er verschillende technieken worden samengevoegd tot één geheel tijdens de sessie, bijv. innerlijk kindwerk, regressie, ademtechniek, het werken met deelpersoonlijkheden etc.